Bestuurders in De Kop maken zich sterk voor zorg en technologie

De combinatie van zorg en technologie krijgt in de Kop van Noord-Holland een prominente plaats. Dat is het uitgangspunt van het convenant dat op 3 november getekend is door de vier Noordkop gemeenten, het middelbaar en hoger beroepsonderwijs èn werkgevers uit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en welzijn.

Door intensieve samenwerking tussen de zorgtechnologie, werkgevers en technische kennisinstituten, verbeteren toekomstige werknemers hun kennis over zorg en technologie. Inwoners kunnen op deze manier heel snel van nieuwe toepassingen gebruikmaken.

 

Ambitie van de Kop
De bevolking vergrijst en daarmee groeit en verandert de vraag naar zorg. De regio ziet zich meer en meer geconfronteerd met niet-ingevulde vacatures. Theo Meskers, wethouder in Hollands Kroon en verantwoordelijk regionaal bestuurder voor het programma Match2020 licht toe: “We willen met elkaar voorkomen dat het zorg- en welzijnsaanbod in de regio door personeelsproblemen aan kwaliteit moet inboeten. Gelukkig hebben de werkgevers zich verenigd in ZWplus en hebben we met hen en de onderwijsinstellingen in goede samenwerking dit convenant kunnen opstellen”.

Unieke leerervaring in de maatschappelijke zorg  >
De Noordkop biedt op een relatief klein geografisch gebied een volledig spectrum aan (complexe) maatschappelijke zorg. En is daarom een interessante leeromgeving voor studenten. Daarom wordt momenteel gewerkt aan een onderwijsprogramma waarin studenten veel facetten van het werk real-life kunnen ervaren.

Derde opleidingsplaats psychiatrie
Ook slaan werkgevers en gemeenten de handen ineen om een extra opleidingsplaats voor psychiaters naar de regio te halen. Deze is hard nodig om de door vergrijzing groeiende vraag naar psychiatrische hulp te kunnen blijven aanbieden.

 

 

6nov2018