Havensontwikkeling

Kees Visser, wethouder gemeente Den Helder:

“Nu meer dan ooit, in een wereld van grote vraagstukken over klimaatverandering en energietransitie, is het van het grootste belang dat we de havens en luchthaven in onze regio klaar maken voor de toekomst. Daar is visie voor nodig, daadkracht en middelen om te kunnen ontwikkelen. Het is investeren in de toekomst. Daar hebben we iedereen bij nodig: de ondernemers, de onderwijs- en onderzoekinstellingen, defensie, de regiogemeenten, de provincie en het rijk. De Kop Werkt! brengt ons daarin verder. We zijn dé servicehaven op het gebied van inspectie, reparatie en onderhoud. Nu en in de toekomst!”

 

15nov2018

Medio 2018: De stand van zaken rondom de bestuursopdracht vindt u in deze memo.

De projecten binnen deze opdracht zijn:

Ontwikkellocatie kade 43-46 Kade 43-46 betreft de ontwikkeling van een verbrede (mogelijk ISPS) kade nabij de zeehaven, achter de Moormanburg.

 

Ontwikkellocatie Paleiskade 2 Paleiskade 2 betreft de aanleg van een kade en terrein als “one stop supply base” voor de offshore operations and maintenance sector.

 

Marketingstrategie  Maritime Maintenance & Offshore Logistics Het project moet bijdragen aan de verbetering van de concurrentiepositie van de PoDH en overige havens in de Kop. De marketingstrategie is bedoeld om meer bedrijven gerelateerd aan de energiesector op de Noordzee naar de regio te halen.

 

Vaststellen geluidsruimte en het nemen van geluidsmaatregelen  Onderzoek geluidsruimte en nemen van maatregelen voor een verdere ontwikkeling van de haven.

 

Samenwerkende havens Kop van NH Project betreft het vorm en inhoud geven aan samenwerking tussen de havens in de Kop van NH.

 

Project Buitenveld Verwerving en ontwikkeling strategische locatie tussen haven en Willemsoord.

 

Building with nature  

Bevorderen natuurkwaliteit in en om het Balgzand en het bevorderen van duurzame economische groei door creatie van ruimte in de haven van Den Helder voor havengerelateerde bedrijvigheid.

Fieldlab maritieme drones  

Het deelproject waar middels dit projectplan vanuit DKW een bijdrage voor wordt gevraagd betreft een klein deel van het project. Namelijk een aantal fysieke: Bouw en inrichting van het Mobiel Maritieme Drones Field Lab met containers, aanpassing en inrichting.

 

 

 

 

bevindt zich in aandachtsgebied