Eerste kunstwerken vaarroute geplaatst

De eerste twee kunstwerken langs de vaarroute Amstelmeer IJsselmeer zijn geplaatst. Het gaat om de kunstwerken ‘Zeilboot’ en ‘Zilvermeeuwen’ en zijn gemaakt door kunstenares Cobi Dierikx. Ze hebben een plek gekregen bij de Haukessluis en in het Slootdorperbos. De twee kunstwerken maken deel uit van een blijvende buitententoonstelling langs de waterkant van de vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer. Totaal komen er zes sculpturen langs deze route, die naar verwachting rond de zomer helemaal klaar is.

De Kunstroute

Inwoners van de Kop van Noord-Holland konden tussen 4 en en 20 november 2019 stemmen op de kunstwerken die hun voorkeur hadden via het platform denkmee.hollandskroon.nl. De andere kunstwerken die nog worden geplaatst zijn: Vrijheid van Corrie Kaas, Nieuw Leven en Arbeider onder NAP van Monique Vink en Gedragen door sterke handen van Geertje Tjalma. Het project wordt naar verwachting afgerond in de zomer van 2020.

Bijzondere omstandigheden

Wilt u de kunstwerken bekijken? Dat kan natuurlijk maar houd rekening met de coronamaatregelen: niet meer dan twee personen tegelijkertijd en afstand houden van anderhalve meter.