Nieuwe impuls toerisme Kolhorn

De gemeente Hollands Kroon heeft in Kolhorn een vijftal camperplaatsen gerealiseerd in samenwerking met de stichting watertoerisme Kolhorn. De plaatsen liggen op ’t Groentje. Dit is een recreatieplaats aan de Strook, waar ook boten kunnen aanleggen. Het realiseren van de camperplaatsen is onderdeel van het deelprogramma Knooppunt Kolhorn van De Kop Werkt! Op 25 juli zijn deze camperplaatsen geopend door wethouder Theo Meskers, de stichting en het NKC (Nederlandse Kampeerauto Club).

Tijdens de opening spreken Rob Dresken van stichting watertoerisme Kolhorn, Henk Zandstra van het Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en wethouder Theo Meskers. Na de opening kunnen de campers het terrein oprijden. De camperaars kunnen gebruik maken van een uitstorttafel voor casettetoiletten om vuil water te legen, elektriciteit en een prachtig uitzicht over het Kolhornerdiep. In het najaar worden er een mooie haag om de camperplaatsen gezet.

Het achterliggende doel van de nieuwe camperplaatsen is om het toerisme en recreatie een impuls te geven in Kolhorn. De focus van het De Kop Werkt! -programma Knooppunt Kolhorn ligt op waterrecreatie. De visie van Hollands Kroon is om Kolhorn als het toeristische knooppunt van de gemeente te maken. In Hollands Kroon is een grote vraag naar camperplaatsen en verblijfsplaatsen voor toeristen in het algemeen. Om de waterrecreatie in het dorp te stimuleren is gekozen om camperplaatsen aan te leggen op ‘t Groentje’. Dit is een prachtige plek aan de Strook en ligt langs het water; het Kolhornerdiep. Met de nieuwe camperplaatsen moet er een toename komen van toeristen en recreanten in Kolhorn.