Nieuwe trailerhelling bij de Ulkesluis

Bij de Ulkesluis aan het Amstelmeer wordt een nieuwe trailerhelling gemaakt. Een trailerhelling wordt gebruikt door watersporters om boten en schepen in en uit het water te laten. De Ulkesluis ligt aan de zuidkant van het meer bij de overgang van de Amstelmeerweg en de Oosthoekweg. Vanuit dit punt kan men gemakkelijk varen richting Kolhorn, het Lutjestrand of Anna Paulowna. Dit is een project van De Kop Werkt! vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer.

De trailerhelling

De nieuwe trailerhelling is ter aanvulling van de trailerhelling bij het Lutjestrand. De trailerhelling wordt ontwikkeld in samenspraak met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het ontwerp is gemaakt door HB Advies en Klein Wieringen doet de technische uitwerking van het project. De trailerhelling is naar verwachting klaar in december 2020.

Parkeren gebruikers

De nieuwe trailerhelling bij Ulkesluis wordt goed toegankelijk voor auto’s met de boten op trailers. Ook komt hier de mogelijkheid om de trailers en de auto’s netjes te parkeren. De parkeerplaatsen die er nu liggen worden uitgebreid, met plaatsen gemaakt van grasbetontegels.

Project Amstelmeer en Lutjestrand

De nieuwe trailerhelling is onderdeel het het project vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer. Onder dit project valt ook de de aanleg van kunst langs deze vaarweg en aan meer faciliteiten rondom het Lutjestrand. Eerder is ook het Slootdorperbos (dat langs de vaarroute ligt) opgeknapt en zijn er meer aanlegsteigers langs de vaarroute gerealiseerd.