Stemmen op kunstwerken voor kunstvaarroute Amstelmeer-IJsselmeer

Langs de waterkant van de vaarroute tussen het Amstelmeer en het IJsselmeer wordt een blijvende buitententoonstelling gerealiseerd. Over welke kunstobjecten hier precies moeten komen mogen de inwoners van de kop van Noord-Holland meebeslissen. De kunstvaarroute moet de vaartocht straks leuker en meer beleefbaar maken voor de pleziervaart. Stemmen kan tot en met 21 november.

Stemmen op de kunstwerken

Om de vaartocht door de binnenwateren van Hollands Kroon aantrekkelijker te maken worden er duurzame en zichtbare kunstobjecten gerealiseerd. Er zijn zes plaatsen langs het water waar een kunstwerk komt te staan. U kunt stemmen op acht kunstwerken. U mag geeft per kunstobject aan of u het mooi vindt en/of passend bij de omgeving. Stemmen kan tot en met 21 november. De winnende kunstobjecten maken we op 29 november bekend via onze kanalen. De favoriete werken worden uiteindelijk in het voorjaar van 2020 geplaatst.

Aanbesteding

Zes kunstenaars zijn gevraagd om objecten te bedenken. Die hebben zij aan ons gepresenteerd. Daarna is via een aanbesteding gecheckt of deze kunstobjecten voldeden aan de eisen. De overgebleven kunstobjecten worden nu gepresenteerd op ons platform.