Toeristisch Nieuws uit De Kop! – 2e editie –

9juli2018

 

Het voorwoord van wethouder Beemsterboer, in de 2e editie Nieuws uit De Kop!:

“Het gaat goed met de toeristische campagnes in en voor de Kop. De bezoekersaantallen van de website zitten fors in de lift. De Kop van Noord-Holland, en eigenlijk heel Noord-Holland, staan nationaal en internationaal behoorlijk in de belangstelling. Niet eerder stonden onze tulpen in zo’n brede belangstelling van bezoekers en pers. Natuurlijk hebben we de economische wind in de rug en werkt het prachtige voorjaarsweer lekker mee. Maar feit is dat het drukker is in de Kop, dat horen we van ondernemers en toeristische locaties.

Weliswaar gaan meer Nederlanders op vakantie naar het buitenland maar daartegenover staat dat kort verblijf in eigen land sterk groeit. Daar liggen onze kansen. Daar moeten we voluit van profiteren en keihard werken aan de kwaliteit en verbreding van ons toeristisch product. Verderop in dit magazine treft u een interessant artikel over trends in toerisme.

Wat opvalt is dat bezoekers en toeristen op zoek zijn naar kwaliteit en vernieuwing. Dat authenticiteit een steeds bepalender factor wordt voor herhaalbezoek. En dat natuur en cultuur verder stijgen in populariteit. Ik kan niet anders stellen dan dat de Kop dat allemaal in huis heeft en meer, maar dat we tegelijkertijd en vooral met elkaar nog veel werk te doen hebben.”

 

Door hier te klikken, kunt u de 2e editie van Toeristisch Nieuws in De Kop! lezen.