Toeristische campagne ‘Zomer in de Kop’ groot succes

Van 0 naar 1.000 unieke bezoekers per dag

16okt2017 – De kopgemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel werken met het regionaal stimuleringsprogramma ‘De Kop Werkt!’ samen aan een sterke regio. In de zomer is een marketing campagne gehouden voor dit gebied onder de naam ‘Zomer in de Kop’. Met succes. Duizenden mensen bezochten de site, vooral voor dagjes uit.


Vanuit het programma De Kop Werkt! is dit voorjaar opdracht gegeven voor het opstellen van een marketingplan voor de Kop van Noord-Holland, met  een aansprekende en herkenbare identiteit voor de regio. Doelstelling is om duurzaam meer verblijfstoeristen en dagrecreanten naar ons prachtige stukje Holland boven Amsterdam te trekken. De campagne was het eerste onderdeel hieruit.

Zomercampagne

De start van de marketingcampagne ‘Zomer in de Kop’ viel eind juni samen met SAIL Den Helder. Dus in de week waarin De Kop regionaal en nationaal al volop in de belangstelling stond. Doel van de zomercampagne (juni – eind september) was om zowel binnen als buiten de regio bewoners en bezoekers te inspireren tot een kort of lang(er) verblijf in de Kop. De zomercampagne zette de kustlijn, waterlijn en Hollandse Historielijn (o.a. Westfriese Folklore) centraal. Basisgedachte voor allee campagnes is steeds het laten zien van unieke combinaties, oftewel de iconen van de Kop. Zoals een dagje aan het strand combineren met een bezoek aan een van de historische stads- of dorpskernen. Om bezoekers vervolgens te verleiden tot een bijzondere overnachting in een pipowagen, vuurtoren of B&B. Uit de resultaten is inmiddels gebleken dat deze benadering aanspreekt en bijzonder succesvol is.

Resultaten

De campagne was zowel regionaal als nationaal zichtbaar via diverse media. O.a. ABRI’s op NS stations en A0-posters in grote steden, ‘Dagje uit in de Kop’-advertenties in kranten en magazines, thematische webpagina’s, redactionele artikelen op Nu.nl, actiebanners op tal van websites en in App’s zoals Buienradar en Marktplaats. Daarnaast is zeer doelgroepgericht gebruik gemaakt van Google AdWords en mobiele advertising. Alle media bij elkaar zorgden voor een enorme toename van bezoekers aan de speciale ‘Zomer in de Kop’-themapagina’s op de website van Holland boven Amsterdam. In juni gestart met 0 bezoekers groeide dat aantal in juli en augustus naar ruim 1.000 unieke bezoekers per dag. Met op topdagen zelfs uitschieters naar 1.500 bezoekers. Meest favoriet zijn de ‘Dagje uit in de Kop’-pagina’s met doorklikmogelijkheden naar o.a. Strand in de Kop, Fietsen in de Kop, Folklore in de Kop. Ruim 50% van de websitebezoekers komt uit Noord-Holland, eens te meer het bewijs dat onze eigen regio enorm in trek is bij onze eigen inwoners.

Jelle Beemsterboer, wethouder Ruimte en Economie van gemeente Schagen en bestuurlijk trekker voor de destinatiemarketing:

We zijn natuurlijk pas begonnen, maar zijn echt heel blij dat de eerste campagne in korte tijd zulke goede resultaten heeft opgeleverd. We zijn er vooral trots op dat veel toeristen en bezoekers onze mooie regio al weten te vinden. We mogen wonen in zo’n ontzettend mooi gebied en delen dat graag met onze toeristische gasten. Dit najaar benadrukken we ook weer de vele kansen om te genieten van de natuur, maar ook van de vele top restaurants.

 

 

websites o.a.:   ontdekdekop.nl en hollandbovenamsterdam.com