Uitreiking Coaching & Techniek Agenda

Met veel plezier informeer ik u over de uitreiking van de Coaching & Techniek Agenda van maandag 15 oktober. In de bijlage treft u het bestand. Mavo aan Zee stimuleert met coaching het ontwikkelen van eigenaarschap bij leerlingen voor het behalen van de huidige opleiding en het oriënteren op een vervolgopleiding. De Coaching & Techniek Agenda geeft hierbij richting en fungeert als logboek. Niet digitaal, maar in hardcopy omdat leerlingen aangeven dat het helpt bij plannen en organiseren. Daarnaast bevat de agenda korte persoonlijke verhalen van jonge medewerkers – waaronder oud-leerlingen van de Mavo aan Zee – met een baan in de techniek. Juist wanneer de mavo-leerlingen nadenken over hun toekomst, kunnen zij hier inspiratie uit halen.

Hans van Beekum, directeur van de Mavo aan Zee, verzorgde de aftrap en verwelkomde de vertegenwoordiging van ondernemers, onderwijs en overheid. Initiatiefnemer, docent en leerlingbegeleider Jonne Lubbi gaf een korte presentatie over de totstandkoming en het doel van de Agenda. Gevolgd door de uitreiking van de eerste Coaching & Techniek Agenda aan een leerling van de Mavo aan Zee door wethouder Theo Meskers namens Tech@Connect en De Kop Werkt!  Vervolgens was er voor de deelnemers gelegenheid om met leerlingen en docenten in gesprek te gaan. Zo kunnen jongeren zich een beeld vormen van werken in de techniek en werkgevers kunnen zich een beeld vormen van de medewerker van de toekomst.

De agenda is mogelijk gemaakt dankzij De Kop Werkt! de Koninklijke Marine, en de effectieve samenwerking tussen de Mavo aan Zee, 12 deelnemende partners en Tech@Connect. Voor de toekomst wordt gekeken naar een samenwerking met meer middelbare scholen en technische bedrijven uit de Kop van Noord-Holland.

 

 

16okt2018