Winnaars kunstroute kunstvaarroute Amstelmeer-IJsselmeer

De zes winnende kunstobjecten die langs de vaarroute Amstelmeer-IJsselmeer komen zijn bekend. Het gaat om ‘Zilvermeeuwen’ en ‘Zeilboot’ van Cobi Dierikx, ‘Vrijheid’ van Corrie Kaas, ‘Nieuw Leven’ en ‘Arbeider onder NAP’ van Monique Vink en ‘Gedragen door sterke handen’ van Geertje Tjalma. De zes kunstobjecten worden in het voorjaar van 2020 langs de vaarroute geplaatst als blijvende buitententoonstelling.

Inwoners uit de Noordkop konden onlangs via het platform denkmee.hollandskroon.nl stemmen. Wethouder Theo Meskers: “De plaatsing van deze kunstwerken zorgt voor een enorme verrijking langs de vaarroute. Het bijzondere ervan is, dat de keuzes voor de werken zijn gemaakt door inwoners van onze regio. Deze vorm van participatie zorgt ervoor dat de kunstwerken ook echt draagvlak hebben bij de mensen. Een woord van dank aan de stemmers is om die reden wel op zijn plaats! De zes kunstobjecten worden zichtbare en duurzame objecten langs de waterkant.”

De enquête op het platform liep van 4 tot 20 november. Mensen konden stemmen op acht kunstobjecten. In totaal is de peiling 173 keer ingevuld. De gekozen kunstenaars komen uit de regio en zijn enthousiast mee te mogen werken aan de verrijking van deze vaarroute door middel van kunst.